Els detalls que cal saber en comprar un habitatge per primera vegada

L’emoció que genera la idea de comprar una casa per primera vegada és incomparable. La responsabilitat de triar la propietat correcta, els dubtes de triar la millor oferta i l’entusiasme de projectar la teva nova vida a ella, són sensacions que tota persona ha d’experimentar almenys una vegada a la vida, i per tant, dominar-les per no perdre el focus.

Si vols aconseguir una transacció reeixida, el primer que has de fer és mantenir-te concentrat en les implicacions de la compravenda i al mateix temps gaudir el procés. Si és la teva primera inversió immobiliària, et recomanem tenir en compte aquests consells:

  • Cerca propietats que prometin 1  revaloració a curt termini . D’aquesta manera, la teva inversió s’anirà multiplicant i podràs recuperar-la en poc temps, si desitges vendre l’immoble. Però recorda que la zona i les característiques de l’habitatge són vitals per determinar el retorn d’inversió que tindràs al moment de llogar-la o vendre-la.
  • Abans de triar el  crèdit bancari , fes un estudi de les ofertes hipotecàries que ofereixen les diferents entitats bancàries i escull el crèdit que t’ofereixi les millors condicions.
  • Revisa que la  quota mensual de la hipoteca no superi el 40% dels teus ingressos nets. D’aquesta manera, s’evita acumular deutes i estaràs al dia amb els comptes sense angoixar-.
  • Analitza la ubicació de l’habitatge abans d’invertir . Factors com el transport públic, les zones escolars, els espais verds i la proximitat a comerços, representen un valor afegit que podràs fer servir al teu favor. Més enllà que la casa sigui bonica, tingues en compte aquests aspectes al moment de fer la transacció.
  • Suma les despeses abans d’invertir. Analitzar el valor final de l’immoble és important, però sumar les despeses de manteniment i pagaments mensuals per determinar la rendibilitat de la inversió, també ho és. Així que fes un compte global i determina si és rendible o no.
  • Pren-te el teu temps al moment de triar. Per més pressionat de temps que estiguis, avalua les opcions del mercat i evita precipitar al moment de prendre la decisió.

La compra sembla un procés aclaparador, però és emocionant. Encara que siguis bo en els negocis, busca l’assessorament d’una immobiliària de confiança. Nosaltres en Finques Mas Ferrer estem especialitzats en aquest tipus de gestions pel que no s’ha de fer front a mals de cap i podràs tenir una experiència de compra tranquil·la, sense la por de equivocar-te.