Mètodes per disminuir la nostra factura de l’aigua

En el nostre dia a dia, no som tot els conscients que hauríem de ser quant a la despesa que realitzem dels nostres subministraments. En general, només ens portem les mans al cap quan arriben les factures i hem d’abonar el que hem consumit. No obstant això, a Finques Mas Ferrer, ens preocupem pel nostre medi ambient i desitgem inculcar bones pràctiques de consum en els nostres clients. A més, amb les senzilles pautes que et anem a aportar, notaràs un clar descens en el pagament d’aquests imports.

En aquest cas, centrarem la nostra atenció en el consum d’aigua. Fins fa uns mesos, ens arribaven notícies realment preocupants sobre l’estat dels nostres pantans. Algunes zones han patit restriccions i això ens ha permès entendre que és un recurs que es pot acabar. No obstant això, com sol hem d’obrir una aixeta i apareix, ens dóna la sensació que sempre hi serà.

Fem una prova Series capaç de dir-nos quanta aigua utilitzes per donar-te una dutxa? ¿I per rentar els teus plats? Probablement no tinguis ni idea. La veritat és que malbaratem una gran quantitat d’aigua. Per exemple, tenir l’aixeta oberta mentre ens rentem les dents, suposa un consum d’entre 10 i 15 litres. Si tirem de la cisterna, aplicant l’opció de càrrega completa, estarem desaprofitant gairebé 8 litres d’aigua. Tot la qual cosa es va a reflectir en les nostres factures.

Una manera de controlar aquesta despesa, és mitjançant la utilització dels moderns electrodomèstics eficients. Has de saber que una rentadora que tingui aquesta categoria gasta fins a 50 litres menys que les antigues rentadores; si bé aquesta xifra dependrà del model exacte del que es tracti. Una cosa semblant passa amb els nous rentaplats. S’estima que consumeixen entre 10 i 20 litres d’aigua en cada rentat, enfront dels 60 que gastaries si lavases la mateixa quantitat d’elements a la pica.

Altres formes senzilles de mantenir nous hàbits, consisteix a tancar les aixetes mentre ens rentem les dents o afaitant, optar per una dutxa en lloc d’un bany o utilitzar tots els teus electrodomèstics a càrrega completa. Veuràs que senzill resulta adaptar.