Què és una càrrega hipotecària?

Has triat un habitatge i has decidit comprar, ara què? En Finques Mas Ferrer volem explicar-te què has de fer.

Un cop escollida un habitatge el següent que hauries de fer és acostar-te al Registre de Propietat i sol·licitar la nota que fa constar que aquesta propietat no posseeix cap tipus de càrrega inscrita en ella.

Les càrregues són arranjaments mitjançant els quals el propietari adquireix alguns deutes o obligacions a través del seu habitatge, aquestes poden passar d’un propietari a un altre en cas d’una venda, de manera que anar al registre i conèixer per endavant si hi ha alguna, pot estalviar-nos molts mals de cap. Diversos tipus de càrregues poden pesar sobre un habitatge , però en aquest article explicarem una mica la qual és potser la més freqüent: la càrrega hipotecària.

Una càrrega hipotecària és un deute que s’adquireix amb una entitat financera  en la qual s’usa un bé immoble com a garantia i compromís de pagament. El període pel qual es contracta una hipoteca pot durar fins a uns quaranta anys i pot fer-se a un interès fix o variable.

Si descobreixes que l’habitatge que estàs per comprar compta amb una hipoteca, tens dues opcions:

  • Sol·licitar al venedor que realitzi el pagament  del deute abans de la compra, de manera que la adquireixis totalment lliure de càrregues.
  • Subrogarte a la hipoteca . Per a això requereixen el consentiment de l’entitat financera i podries inclusivament involucrar una segona entitat si aquesta presenta una oferta vinculant amb millors condicions que les que la hipoteca va concedir originalment. En aquest pas s’ha de notificar a l’entitat inicial i esperar que accepti.

 

Com veus aquests tràmits poden ser tediosos o fins i tot acabar produint algun disgust si hi ha una informació errònia o tardana. En Finques Mas Ferrer  som experts en aquest tipus de transaccions. Consulta’ns!