Què puc fer si he perdut les claus de casa?

Portem sempre els nostres bosses i butxaques plenes de coses i de vegades acabem perdent les claus de casa. Però, ¿Saps que has de fer en aquest cas?

El primer que podem aconsellar és que no s’estengui el pànic i intentis refer el camí i mirar els llocs en què has estat per intentar localitzar-les en cas que s’hagin caigut.

Si després de les comprovacions no has aconseguit trobar les teves claus, has d’intentar obrir la porta.

Hi ha diverses tècniques per obrir portes però el seu èxit va dependre en gran mesura de diversos factors com el tipus de pany, mesures de seguretat afegides o si el pany tenia la doble volta.

En el cas que la porta no estigui tancada amb doble volta pots intentar introduir una targeta o una radiografia a la zona del pistó, si no aconsegueixes obrir-lo, i sabem que no és gens fàcil, has de trucar a un manyà.

Abans de trucar al manyà, revisa la teva cobertura d’assegurança de la llar, en la major part dels casos està cobert el canvi de pany i pots estalviar-te el cost. Potser hagis d’esperar una mica més per entrar a l’habitatge, però val la pena, ja que si la cobertura cobreix el pany l’estalvi és alt.

Et recomanem com a mesura de prevenció que deixis unes claus a algú de confiança, l’ideal és fer-ho amb un veí proper, que pugui resoldre’t el problema en el mateix moment. Una altra opció que has de tenir en compte és deixar una còpia de les claus al maleter del teu cotxe, pots utilitzar el buit de la roda de recanvi, d’aquesta manera, tindràs sempre un joc amb tu.

En Finques mas Ferrer podem aconsellar sobre les assegurances d’immobles que poden cobrir-te aquest i altres desafortunats incidents, així que no dubtis a preguntar-nos.